Categories
Om alt

Æbletræ

Plant et æbletræ, det får du masser af glæde af.

Først og fremmest, kan man jo glæde sig over i det hele taget, at have et stort flot træ i sin have. Det giver en særlig hygge, når haven sådan er fyldt med træer som alle bærer på deres historie, og hvor forskellige minder kan tilknyttes de forskellige træer.

Derudover skal man selvfølgelig ikke glemme den frugt, som kommer på æbletræet, nemlig æblet. Anvendelsesmulighederne er mange. Man kan selvfølgelig bare spise det som det, lige fra træet. Man kan også lave en lækker kage eller tærte. Både i en bagt version, men selvfølgelige også i en gammeldags version med flødeskum og makroner. Hvis man i forvejen er glad for æblekage, så bliver kagen vel nærmest kun bedre af, at man kan plukke æblet direkte i sin egen have. Det gør historien lidt sjovere, og sådan er det vel med mad. At det bare smager bedre, når det kommer sammen med en god fortælling.

Der findes et hav af forskellige æblesorter, og nogen foretrækker også grønne æbler fremfor de røde. Her gælder det selvfølgelig om at finde et æble som passer til danske forhold, og som er lige præcis et æble som man selv foretrækker det. Hvad enten man foretrækker dem eller søde eller syrlige, sprøde eller grynede. Dette er vel også netop charmen ved æbler, at de ligner hinanden, men at forskelligheden dog kan være så stor.

1370103_89865098